Bilförsäkring vid leasing

en-väg-genom-den-svenska-skogen

” – Vad för försäkringar ingår i Carplus-paketet?” Detta är en vanlig fråga vi får, det med all rätt! Med hopp om att inte krångla till det för mycket ska vi därför klargöra hur det fungerar när man skaffar en ny bil, oavsett om man köper eller leasar bilen.

Alla nya bilar upp till 3 år omfattas av en så kallad vagnskadegaranti från biltillverkaren. Denna vagnskadegaranti täcker alla skador som eventuellt uppstår på karossen, precis som en helförsäkring från externa försäkringsbolag också gör. Eftersom vagnskadegarantin alltså ingår för nya bilar behövs ingen extern helförsäkring första 3 åren. Vad självrisken är på denna vagnskadegaranti från tillverkaren varierar från modell till modell, en generell utgångspunkt är runt 6000 – 9000 kr. Detta är alltså skyddet för bilens kaross.

Utöver detta skydd ingår också i vår paketering Trafikförsäkring och Halvförsäkring, detta från Länsförsäkringar. Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav och täcker skador på person och egendom. I halvförsäkringen får man skydd för t.ex. brand, stöld och glasskador. Så totalt har man alltså trafik-och halvförsäkring från Länsförsäkringar och Vagnskadegaranti från tillverkaren som totalt gör dig och din bil via oss helförsäkrad.

Utöver detta har vi genom Länsförsäkringar också adderat ett extra försäkringsskydd, så kallat MER-tillägg. Denna ger dig en självriskreducering ner till *1000 kr om du krockar med djur samt vid skadegörelse. Den ger dig också ersättning upp till *75% för hyrbil om din bil skulle gå sönder. Sedan, eftersom det är nya bilar vi erbjuder, ingår också från tillverkarna Vägassistans som ger dig hjälp på plats vid t.ex. punktering eller bränslestopp.

Till sist: Vår försäkring på privatleasing ingår alltid på alla modeller och är samma oavsett ålder och vart man bor! Så hos oss kan du helt enkelt känna dig trygg när du är ute och åker på vägarna!

 

*Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och att belopp hos externa parter kan ändras. För den senaste infon, kontakta oss på vår chatt eller info@carplus.se