Bilförsäkring vid leasing

trasig-framlykta-på-en-bil

” – Vad för försäkringar ingår i Carplus-paketet?” Detta är en vanlig fråga vi får, det med all rätt! Med hopp om att inte krångla till det för mycket ska vi därför klargöra hur det fungerar när man skaffar en ny bil, oavsett om man köper eller leasar bilen.

Vagnskadegaranti

Alla nya bilar upp till tre år omfattas av en så kallad vagnskadegaranti från biltillverkaren. Denna vagnskadegaranti täcker alla skador som eventuellt uppstår på karossen, precis som en helförsäkring från externa försäkringsbolag också gör. Eftersom vagnskadegarantin alltså ingår för nya bilar behövs ingen extern helförsäkring de första tre åren.

Vad självrisken är på denna vagnskadegaranti från tillverkaren varierar från modell till modell, en generell utgångspunkt är runt 6000 – 9000 kr. Detta är alltså försäkringsskyddet för bilens kaross, och självrisken är densamma oavsett vilken finansiering ni väljer. En vanlig missuppfattning är att det skulle vara högre självrisk på vagnskadegarantin just för privatleasing, men det stämmer alltså inte.

Trafikförsäkring och Halvförsäkring

Utöver vagnskadegaranti ingår också hos oss Trafikförsäkring och Halvförsäkring, detta från Länsförsäkringar. Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav och täcker skador på person, egendom samt för motpartens skador på sin bil.

I halvförsäkringen får man skydd för t.ex. brand, stöld och glasskador.

car-wall

Tilläggsförsäkringen MER

Utöver ovan har vi på Carplus tillsammans med Länsförsäkringar även adderat ett extra försäkringsskydd, så kallat MER-tillägg. Detta tillägg kostar vanligtvis extra, men alltså inte hos oss, och ger dig en självriskreducering ner till *1000 kr om du krockar med djur samt vid skadegörelse. Tillägget ger dig också ersättning upp till *75% för hyrbil om din bil skulle gå sönder.

Summa Summarum

Kort och kort ingår alltså:
– Trafik- och halvförsäkring samt MER-tillägg från Länsförsäkringar
– Vagnskadegaranti och vägassistans från biltillverkaren

Så hos oss är du och din bil genom detta helförsäkrad. Väljer man att leasa sin bil från ett annat företag så var noga med att kolla om försäkring ingår i månadskostnaden, ibland måste man teckna en försäkringen separat.

Till sist: Vår försäkring på privatleasing ingår alltid på alla modeller och är samma oavsett ålder och vart man bor! Så hos oss kan du helt enkelt känna dig trygg när du är ute och åker på vägarna!

*Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och att belopp hos externa parter kan ändras. För den senaste infon, kontakta oss på vår chatt eller info@carplus.se