Hur återlämnar du din leasade bil

Nedan förklarar vi hur du återlämnar bilen när leasingtiden är slut.

Återlämna

Du skall återlämna bilen till den bilhandlare som levererade den till dig. Väl på plats hos bilhandlaren skall en besiktning genomföras.

Du bör boka en tid för att återlämna bilen, ta kontakt med bilhandlaren i god tid. Det är bra om du har möjlighet att stanna tills bilen är inspekterad. På så sätt kan du och bilinspektören gå igenom eventuella skador och fel som anges i bilrapporten. Det tar ungefär 30 till 40 minuter.

Ta med följande artiklar

När du återlämnar bilen måste du komma ihåg att ta med eventuella saker, om de kom med din bil. Nedan hittar du en lista med exempel på var i bilen du kan placera de olika föremålen.

Handskfacket Bagagerummet eller fast monterat
Bilnycklar Reservdelspaket
Servicebok Takbox
Registreringsbevis Takräcke
Separat navigationsutrustning  

Om du har en extra uppsättning hjul som finns på ett däckhotell, är det viktigt att du gör avtal med din leverantör eller garage så att hjulen kan hämtas i god tid innan du återlämnar bilen. Hjulen måste returneras tillsammans med bilen.

Kom ihåg att både bilens inre och yttre ska vara rena för att inspektionen skall bli framgångsrik.

Skada som du inte har anmält till ditt försäkringsbolag och eventuell saknad utrustning faktureras till listpris, och en avgift kommer också att debiteras.

När du har återlämnat bilen kommer du att få ett brev eller ett e-mail från oss med resultatet av inspektionen.

Kom ihåg att hålla deadline

 Det är väldigt viktigt att du returnerar bilen senast utgångsdatum. Danske Finans förbehåller sig rätten att fakturera en leasingavgift för ytterligare en månad om bilen returneras för sent. Tänk också på att bilen inte anses ha återlämnats förrän den har mottagits av bilhandlaren.