Går det att privatleasa en begagnad bil?

Mercedes-EQB-man-öppnar-dörr

Vad behöver du ha i åtanke om du ska leasa en begagnad bil?

En bil brukar klassas som begagnad när den har haft en tidigare registrerad ägare. De begrepp som ofta används vid leasing av en begagnad bil är Releasing eller Pre-Owned. Ifall du planerar att leasa en begagnad bil behöver du vara medveten om några viktiga detaljer. Om du leasar en fabriksny bil så täcks den av vagnskade- och nybilsgaranti som ersätter fabriksfel och skador som inträffat vid, trafikolyckor, singelolyckor och skadegörelse. Den vanligaste garantilängden på nya bilar är tre år. Även om de flesta leasingbolag har garanti inkluderat i avtalet så kan det vara bra att vara extra uppmärksam på. Har garantin gått ut kan det vara så att du behöver stå för eventuella skador och brister som uppkommer under din leasingtid.

Finns det skador på bilen vid leverans är det viktigt att se till att få en varudeklaration på de skadorna. Då kan du vid återlämnandet av bilen redovisa de skador som var befintliga när du ingick i leasingavtalet så att du inte blir betalningsskyldig för dem.

Den största fördelen med att leasa en begagnad bil är att du kan komma undan med ett mycket kortare leasingavtal än vad som erbjuds på nya bilar. Det är perfekt om du exempelvis har en temporär sysselsättning långt ifrån ditt hem eller har ett tillfälligt boende på ett ställe där du behöver pendla fram och tillbaka till jobbet. Med en kortare leasingtid blir du mindre begränsad och behöver inte anpassa dig efter bilen på samma sätt som om du hade haft en leasingtid på tre år. Eftersom det har skett en värdeminskning på bilen så betyder det att priset oftare blir lägre, men ha i åtanke att då leasingtiden är kortare kan det påverka priset om du skulle reagera på att det är högre än du väntat dig.

Leasa en Pre-Owned bil på Carplus

Här på Carplus erbjuder vi vårt koncept Pre-Owned som betyder nästan nya bilar och innebär precis som det låter, att bilen inte är fabriksny, utan lätt begagnad. Det kan vara exempelvis utställningsbilar, hyrbilar eller liknande bilar som du nu har möjlighet att leasa. Alla lätt begagnade bilar vi erbjuder har tidigare varit i trafik i mindre än ett år vikter innebär att alla bilar har fortfarande garanti och assistans som är aktiv. I priset ingår även försäkring och service, precis som på våra helt nya bilar. En stor fördel är att vinterhjul ingår när du leasar en Pre-Owned bil och att de finns för snabb leverans.

Pre-Owned passar perfekt om du önskar en kortare leasingtid då dessa avtal ligger på 18 månader. Perfekt om du vill byta bil lite oftare eller om du bara behöver ha bil under en kortare period. I avtalet ingår det 2500 mil så det finns gott om utrymme för dina resor. Vi pratar mer än gärna bil med dig så tveka inte på att kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta en Pre-Owned bil som passar dig.

Se våra Pre-Owned bilar

_________________________
2023-01-26