Service

Service av din bil

För att förlänga bilens livslängd är det viktigt att regelbundet serva bilen. I Carplus leasingavtal ingår service av din bil hos auktoriserad servicepartner och ska ske i enlighet med tillverkarens serviceplan. Det är du som leasingtagare som är ansvarig för att boka tid för service enligt servicebokens intervaller. Det kan innebära en stor kostnad om man missar ett servicetillfälle – säkerställ därför att bilen alltid servas i enlighet med tillverkarens serviceplan och alltid hos auktoriserad verkstad.

Detaljerad information om skötsel och underhåll hittar du i bilens Garanti- och Servicebok samt Instruktionsboken. Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till din återförsäljare för mer information. Vid återlämning av bilen så behöver service ha utförts enligt servicebokens instruktioner samt vara dokumenterad enligt tillverkarens bestämmelser.

illustration-vart-servar-jag-bilen

Boka service

Genom bokningstjänsten hos vår samarbetspartner Hedin Bil har du möjlighet att boka service för din bil. Skriv in ditt registreringsnummer och välj Originalservice. Klicka i boka service och att du har ett aktivt serviceavtal då kostnaden ingår i ditt leasingavtal. Därefter väljer du en tid och rätt anläggning för din service. Har du ett annat upplägg ber vi dig istället att kontakta oss i chatten eller via mejl så hjälper vi dig vidare.

Boka här            Starta chatt

Hjul- och däckskifte

Två gånger om året behöver du byta hjul på din bil för att anpassa däcken efter underlaget. Enligt Transportstyrelsens regler så måste vinterdäcken vara på mellan den 1 december – 31 mars. Ifall du valt Carplus-vinterhjul som ett tillval på ditt leasingavtal så ingår hjulskifte inför varje säsong.

Även hjul- och däckskifte sker i samarbete med Hedin Bil och går till på samma sett som ovan. Istället väljer du Hjul och däck och därefter klickar du i Hjulskifte utan däckhotell och att du har avtal om däcktjänster då priset ingår i ditt leasingavtal.

Boka här   

däckskifte

Login för Carplus-säljare

Du är nu inloggad!

Fel vid inloggning, vänligen kontrollera ditt användarnamn och lösenord.

Felmeddelande:

Logga ut