Privatleasa bil online hos Carplus – Fördelar & Så funkar processen

Alfa-Romeo-Stelvio-girl

Fördelar med att leasa bil online hos Carplus

Hos oss är det enkelt och bekvämt att konfigurera din drömbil från bekvämligheten av ditt eget hem och sedan göra din beställning med bara några få klick. Vår målsättning är att göra hela processen smidig och problemfri, så att du kan fokusera på att njuta av din nya bil utan krångel.

Försäkring, Service, Garanti och mer

När du besöker vår hemsida och konfigurerar din drömbil, kan du vara säker på att priset du ser inkluderar det du behöver för att njuta av din bil upplevelse till fullo. Från omfattande försäkringsskydd och pålitlig service under hela leasingperioden, tillsammans med garantier och vägassistans, strävar vi efter att du får en smidig och trevlig leasingupplevelse.

Samlingsfaktura

Med vår samlingsfaktura samlas det mesta på en avi, det kan tillkomma andra fakturor som fordonskatt och andra avier som inte är kopplat till vårt erbjudande. Du slipper dessutom kontantinsats, depositionsavgift, uppläggningsavgift och fakturaavgift. Vi strävar efter att göra det så transparent och enkelt som möjligt för dig som kund.

Stöd och service när du behöver det

Vårt dedikerade customer supportteam finns till hands för att hjälpa till med dina frågor och bekymmer. Kontaktuppgifter hittar du här. Vi är tillgängliga vardagar mellan 08:00 – 17:00. Oavsett om det gäller att göra en beställning, boka en provkörning eller extra vägledning, så finns vi här för att se till att din leasingupplevelse blir så smidig och trevlig som möjligt.

Köpprocessen från hemsida till bilnyckel

Börja din resa mot din drömbil genom att bläddra igenom vårt breda utbud av personbilar från ledande tillverkare. Allt ifrån vårt Pre-Owned koncept där du kan privatleasa en begagnad bil till helt fabriksnya nya modeller. Använd våra smidiga filtreringsalternativ för att snabbt hitta bilar som matchar dina specifika preferenser och behov. Du hittar alla bilar här!

Välj färg och tillval

Nu när du har hittat din drömbil är det dags att göra den personlig genom att välja färg och eventuella tillval. Vårt enkla gränssnitt gör det smidigt att välja bland olika färgalternativ och lägga till tillval som vinterdäck och andra funktioner som passar din körstil och preferenser.

Anpassa din bil efter dina behov

I steg 2 ’’Anpassa’’ väljer du den löptid som passar dig, beroende på vilken bil du har valt så kan det finnas ett eller flera alternativ på leasingperiod. Här väljer du även vilken körsträcka du önskar per år, tänka på är att du inte kan minska din körsträcka när avtalet är aktiverat. Det kan vara möjligt att öka körsträckan i efterhand, kontakta oss för att se vad som gäller för din bil!

Beroende på vart du bor i landet så väljer du sedan den återförsäljare som passar dig bäst. Bilen levereras hos den valda återförsäljaren samt att service och eventuellt hjulskifte kommer utföras på utvald anläggning.
Har du valt vinterhjul till din leasingbil så väljer du även på sidan ”Anpassa” om du önskar dubb eller friktionsdäck.

Beställ

Nu är du bara några få klick ifrån att få din drömbil! I nästa steg ’’Beställ’’ fyller du i dina uppgifter smidigt i våran utcheckning.

Granska din beställning och läs avtalsvillkoren

Innan du slutför din beställning är det viktigt att granska din order och se till att allt är korrekt. Ta dig tid att läsa igenom avtalsvillkoren för privatleasing så att du känner dig helt trygg med ditt val. Vi strävar efter att erbjuda tydliga och rättvisa villkor som ger dig en bekymmersfri leasingupplevelse.

Vår kundtjänst finns alltid till hands om du har några frågor eller behöver hjälp med att slutföra din beställning. När beställning har lagts så får du en beställningsbekräftelse till din epost.

Kreditprövning

För att beställningen skall gå igenom krävs en godkänd kreditprövning. En kopia av din ansökan har vidarebefordrats till vår finanspartner och inom kort kommer du även att få en länk skickad till dig med ett formulär hos banken. Formuläret innehåller olika steg med frågor gällande dina personuppgifter och ekonomi för att banken därefter ska kunna genomföra en kreditupplysning. Kreditupplysningen baseras på ditt personnummer och de uppgifter som lämnas i formuläret, i den omfattning som finansiären finner nödvändigt i syfte att såväl administrera som fullgöra ett leasingavtal.

Har du fast inkomst och saknar betalningsanmärkningar är det normalt sett inga problem att leasa en bil från carplus.se. I särskilda fall kan en individuell bedömning behövas. Om så är fallet blir du kontaktad av vår finanspartner eller en representant från vår återförsäljare på orten du valt för kompletterande information.

Avtal & leverans

Efter en godkänd kreditansökan så blir du kontaktad av den återförsäljaren där du har valt att hämta ut din nya bil. Säljaren bokar in en tid som passar dig för leverans och genomgång utav bilen.

När det är dags för leverans får du en genomgång av bilen och information om leasingavtalet, hur du bokar in service och eventuellt hjulskifte. Efter detta skall du signera leveransgodkänandet, läs igenom det noga. Ett signerat leveransgodkänande är ett krav för att leasingen skall aktiveras.

Efter signering och genomgång av bilen så lämnar säljaren över nycklarna till din nya leasingbil och det är dags för att rulla ut på vägarna!

Vi hoppas att detta blogginlägg har gett dig en tydlig inblick i fördelarna med att välja Carplus och hur enkelt det kan vara att privataleasa en bil online. Ni är alltid välkomna att kontakta oss om ni har funderingar eller behöver ytterligare information om vår privatleasing. Vi ser fram emot att höra från er och att få hjälpa till på bästa möjliga sätt!

2024-05-03