Intervju med Qendrim Krasniqi – Carplus Store & Support Manager

qendrim-krasniqi-carplus-store-väla


Hej Qendrim, berätta lite om Carplus Showrooms.
– Vårt Showroom är framförallt en mötesplats där fokus inte ligger så mycket på att omedelbart få tag i en bil. Det handlar mer om att vägleda kunden samt att visa upp olika alternativ. Vi märker att vår synlighet gör att tryggheten i kundresan startar här i vårt Showroom, eftersom kunden får svar på sina frågor om privatleasing och tidigt inser alla fördelar med vårt paketerbjudande.

Kan man även nå er på andra sätt?
– Ja man kan nå oss på flera sätt. Via telefon, mejl och framförallt vår chatt på carplus.se där vi alltid kan ge kunden snabb respons. Vi är vana att förenkla för kunderna och hittar lätt speciallösningar i våra leveranser – man kan i princip få sin nya bil var man än befinner sig. Det går också bra att besöka Hedin Bil, Bavaria Bil samt KC Motors och säga att man vill privatleasa genom oss på Carplus.

Vad brukar du få för frågor från dina kunder?
– Det kommer många frågor om Carplus koncept och såklart om privatleasing generellt. Största delen är nyfikna kunder som vill samla information – om vilka vi är och hur det funkar här. Vissa funderar inte på någon specifik bil just nu utan är mer långsiktigt intresserade medan andra kan leasingkonceptet sen tidigare och vill kolla in just oss och kanske provköra någon modell. Min roll är att skapa en bra och trygg relation i ett tidigt stadie, oavsett var besökaren befinner sig i processen.

Carplus-bil
En Kia XCeed som står utställd i Carplus Store, Väla.

Vilka tycker du är de främsta fördelarna med att leasa bil? 
– Carplus erbjudande är ju ett paketerat och transparent upplägg, där all trygghet – som försäkring, garanti och vägassistans ingår – och där allt är samlat på en och samma faktura.
Kostnaden är samma oavsett vilken ålder du som kund har och du slipper binda upp kapital i form av en kontantinsats. När du privatleasar bil hos oss har du också full tillgång till vår trygga support, där du alltid kan nå oss, t.o.m. på nyårsafton.

Är det många som går från att äga till privatleasing?
– Ja många är sugna på att kunna köra en helt ny bil med den senaste tekniken, men utan att behöva oroa sig för värdeminskning. Många gillar också tryggheten i att såväl garanti och försäkring som vägassistans ingår, helt utan extra kostnad. De vill ha koll på sina kostnader och slippa krångel, som exempelvis en äldre begagnad bil kan skapa. Dessutom kan du ju i privatleasing tryggare välja bil efter din egen smak, sett till färg och form – när du inte behöver tänka på att den ska gå att sälja sen.

Hur tror du bilmarknaden ser ut om 10 år? 
– Jag tror definitivt att leasing kommer att fortsätta öka eftersom allt i vår vardag går åt det hållet, med t.ex. heltäckande telefonabonnemang och Spotify. Vi erbjuder ju samma upplägg med en kostnad för hela paketet helt enkelt. Allt fler upplever privatleasing som ett både tryggare, enklare och ekonomiskt mer fördelaktigt sätt att ha bil och därför har det framtiden för sig.

Vi tackar Qendrim Krasniqi för bra info om vår privatleasing. Om du som kund har fler frågor är du välkommen att kontakta Qendrim och hans team på Väla centrum.