Dragkrok och elbil?

e-niro-laddkontakt

I takt med att intresset ökar för elbilar har också frågan gällande dragkrok och elbilar blivit en vanlig tankeställare. Hittills är utbudet vad gäller bilar med 100% eldrift och möjlighet till dragkrok väldigt begränsat. Denna kombination har främst varit tillgänglig hos exempelvis Tesla Model X eller Model 3 med en dragvikt på 2250 kg respektive 910 kg.

Det är även möjligt att få dragkrog på följande modeller:

Jaguar I-Pace – dragvikt 750 kg
Mercedes EQC – dragvikt 1800 kg
Volkswagen ID.3 – dragvikt 75 kg

Som man kan se så finns det ett få antal elbilar med dragkrok. Nackdelen är att dragkapaciteten är väldigt låg.

Vissa hybrid-bilar, dvs. bilar som drivs med både eldrift och traditionell förbränningsmotor, har också varit ett alternativ för de som söker en bil som går på batteri som också har möjlighet att dra. KIAs Niro Hybrider är en populär sådan hybrid-bil som klarar att dra upp till 1300 kg.

Vi står i prologen av elbilsrevolutionen. Med tillverkarnas ambitiösa elbils-mål kommer vi framöver, troligen till 2020 och 2021, utöver ett större utbud av olika elbilsmodeller också se allt fler modeller med möjlighet till dragkrok. Till dess, för de som inte kan vänta och som väldigt gärna vill skaffa sin elbil idag: Skaffa elbilen och låna en närståendes vän bil den dag du väl behöver dragkrok!

Artikeln kommer uppdateras löpande.