Försäkring

Vad har jag för självrisk vid skador?

Alla biltillverkare har individuella självrisker på vagnskadegarantin, men dessa brukar generellt ligga på cirka 6000-8000 kr och är samma för både köp eller leasing. Den exakta självrisken på den bilmodell du är intresserad av kan du få svar av säljaren av bilen eller om du kontaktar oss i chatten så hjälper vi dig ta reda på detta.

Självriskerna för halvförsäkringen med MER-tillägg via Länsförsäkringar är enligt följande:

Läs mer om försäkringen här gällande bilar som beställts efter 1/5 2018 Läs Länsförsäkringars villkor och försäkringsbrev

Läs mer om försäkringen här gällande bilar som levererats innan 30/4 2018 Läs Länsförsäkringars villkor och försäkringsbrev

Om du har mer frågor om den försäkring som ingår så kontakta Länsförsäkringar på 031-63 16 60, hänvisa till Carplus bilförsäkring.

All car manufacturers have individual deductibles on the cart damage guarantee, but these usually tend to be around SEK 6000-8000 and are the same for both purchase or leasing. The exact deductible of the car model you are interested in can be answered by the seller of the car or if you contact us in the chat, we will help you find out about this.

Det står att försäkring ingår, jag vill veta vad försäkringen innebär och vad som ingår i försäkringen. Var finner jag den informationen?

Frågor rörande försäkringen besvaras av Länsförsäkringar telefon 031-63 16 60 alt www.lansforsakringar.se referera till Carplusförsäkring.

Läs Länsförsäkringars villkor och försäkringsbrev

Vagnskade­garantin

En fabriksny bil från Carplus har en treårig vagnskadegaranti från tillverkaren. Vid leveransen följer det med ett vagnskadegarantibevis, där startdatum för vagnskadegarantin står. I vagnskadegarantibeviset framgår utöver startdatumet information om till exempel självrisk och villkor för vagnskadegarantin. Om garantin upphör gäller vagnskadeförsäkring från Länsförsäkringar med dess villkor till dess Carplus-avtalet upphör.

När du har frågor om din Vagnskadegaranti eller behöver göra en skadeanmälan kontakta biltillverkares officiella försäkringsbolag. På vår kontaktsida hittar du alla kontaktuppgifter!

Vad ingår i MER-försäkringen

MER-försäkring – En trygghet för dig som snabbt måste ha hyrbil

Gäller från 2017-05-01

MER-FÖRSÄKRING FÖR-/EFTERKÖPSINFORMATION

MER-försäkringen ingår till din Carplus-bilförsäkring i nytecknade avtal fr o m 2017-05-01 och med den får du råd att hyra bil om något plötsligt händer
med din egen bil så att den inte går att köra. Det gäller till exempel:

 • Om den går sönder.
 • Om den blir stulen.
 • Om du krockar med ett djur.
 • Vid skadegörelse.

Vid sådana händelser betalar MER-försäkringen 75 procent av vad det kostar att ha en hyrbil och du får behålla hyrbilen under rimlig reparationstid, men inte mer än 45 dagar. Tänk på att försäkringen inte gäller när bilen är inlämnad för underhållsservice, reklamationsarbete eller liknande. Du betalar själv 25 procent av hyrbilskostnaden och står också för kostnaderna för självriskeliminering och andra extra kostnader som kan finnas i hyreskontraktet.

MER-försäkring

Är det viktigt att ha tillgång till din bil i alla lägen ger tilläggsförsäkring MER från Länsförsäkringar ett bra skydd.

Tillägget betalar till exempel:

 • Hyrbil under reparationstiden i upp till 45 dagar
 • 75 procent av kostnaden för en hyrbil
 • Kontant ersättning på 100 kronor per dag istället för hyrbil
 • Ersättning för skador om du krockar med ett djur
 • Ersättning för skador om någon vandaliserat din bil

Vid skadegörelse och kollision med djur, betalas den del av vagnskade-/garantisjälvrisken som överstiger 1 000 kronor.

Gäller hemma och utomlandsFörsäkringen gäller i Sverige, men även på resa i de flesta andra europeiska länder. MER-försäkringen är alltså en extra trygghet för dig även när du bilar utomlands. Om något händer med din bil när du är utomlands, ringer du SOS International, telefon +46 8 670 40 00.

Välj mellan kontanter och hyrbil

Behöver du inte en hyrbil kan du istället välja kontant ersättning. Då får du 100 kronor per dag som du till exempel kan använda på buss- eller taxiresor. Du kan också välja att växla mellan kontant ersättning och hyrbil. Exempelvis kan du ta ut kontant ersättning i fem dagar och sedan hyra en bil över en helg.

Lägre självrisk vid skadegörelse och kollision med djur

Det finns ytterligare en finess med MER-försäkringen. Om du har krockat med ett djur eller om någon gett sig på din bil och förstört den, så betalar försäkringen skadorna på bilen.

Din självrisk – det du själv måste betala – är 1 000 kronor

Den här typen av skador betalas i och för sig också om du har en vagnskadeförsäkring eller fortfarande har en gällande vagnskadegaranti, men i den försäkringen är självrisken högre och du har heller ingen rätt till hyrbil.

Det finns mer information

I den här informationen har vi gett en översiktlig bild av omfattning och innehåll i MER-försäkringen. Fullständiga villkor kan du få genom att kontakta Länsförsäkringar eller på webbplats lansforsakringar.se. Vid en skadereglering är det alltid de fullständiga villkoren som gäller.

Kontakta Länsförsäkringar om något är oklart eller om du har frågor.

Telefon: 031- 63 16 60
Webb: www.lansforsakringar.se
Referera till Carplusförsäkring.

Vad innebär inkomstförsäkring/betalskydd för privatleasing ?

Inget du saknar förrän du behöver det – kostnadsfritt skydd under avtalets tre första månader
Man kan bli arbetslös, sjuk eller skadad. Det sista man vill, när något har hänt, är att behöva oroa sig för ekonomin. En betalskyddsförsäkring bygger på att du ska kunna behålla ditt leasingavtal hos oss vid arbetslöshet, sjukdom eller olycksfall.
Vid dödsfall eller diagnos av allvarlig sjukdom i form av cancer, stroke eller hjärtinfarkt, går betalskyddet in och betalar ett engångsbelopp. Efter tre månader kommer du få hem information om du vill ha fortsatt skydd resterande leasingperiod. Vill du inte fortsätta med en betalskyddsförsäkring så måste du kontakta DNB och avsluta försäkringen efter dina 3 gratismånader.

Detta innebär betalskydd för privatleasing
Försäkringen ersätter leasingavgiften för ditt leasingavtal vid arbetslöshet, sjukdom eller olycksfall upp till 12 månader. Högsta ersättningsbelopp är 9 000 kronor/månad. Vid dödsfall eller diagnos av allvarlig sjukdom i form av cancer, stroke eller hjärtinfarkt, går betalskyddet in och betalar ett engångsbelopp.
Ersättningen betalas ut oavsett andra försäkringar.

Villkor för tecknande

 • Har tecknat privatleasingavtal med Carplus/DNB Finans.
 • Bosatt i Sverige.
 • Har fyllt 18 år men inte 64 år (Försäkringen gäller tills man fyller 65 år, för liv 70 år).
 • Har tillsvidareanställning om minst 17 tim/vecka) eller är egenföretagare.
 • Är fullt frisk och arbetsför utan kännedom om allvarlig sjukdom, skada eller sjukskrivning.
 • Har inte vetskap om förestående varsel, uppsägning eller arbetslöshet.
 • Priset för försäkringen är 6,25% av din månadskostnad.

Läs faktablad om villkor och kostnad